A Soroksári Kulturális, Szabadidő és Sportcentrum (Soroksári Sportcsarnok) 2010. május 29-én nyitotta meg kapuit.

Célja, hogy elősegítse Soroksár lakosságának sportolási lehetőségeit, teret biztosítson az egészséges életmód közösségi feltételeink, valamint kulturális központként működjön.


A közösségi, kerületi rendezvényeken túl a Soroksári Sportcsarnok helyet ad a kerületi oktatási intézmények testnevelés óráinak lebonyolításához, több helyi és fővárosi sportegyesületnek, melyek itt rendezik edzéseiket, mérkőzéseiket, tornáikat.A lelátó 360 db fix ülőhellyel rendelkezik , igény szerint a galériát és a küzdőteret további 575 db mobil ülőhellyel lehet bővíteni, így összesen közel 1000 fős közönség részvétele válik lehetővé.


A küzdő-, és nézőtér mellett tükrös VIP különterem, 5 db öltöző vizesblokkal, 1-1 orvosi szoba és játékvezetői öltöző, valamit mozgássérült toalett és nézőhely, büfé, ingyenes WI-FI hálózat, a parkolóban 135 db gépkocsi-, 4 db mozgássérült- és 4 db busz,- valamint kerékpár parkolóhely szolgálja a vendégek, szurkolók, bérlők kényelmét.
A létesítmény akadálymentesített.

 

2013. március 31-ével fejeződött be a Soroksári Kulturális-, Szabadidő- és Sportcentrum energetikai felújítása. A fejlesztés megvalósítása az éghajlatváltozás mérséklését célzó károsanyag kibocsátás csökkenését és jelentős anyagi megtakarítást eredményezett, ezzel a létesítmény Magyarország legkorszerűbb, modern épületeinek élvonalába került.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával - az Európai Regionális Alap Társfinanszírozásával, Budapest Főváros XXIII. Kerület Soroksár Önkormányzatának fővédnökségével és gondozásában, valamint a Pesterzsébet Városfejlesztő Kft. segítségével valósult meg.

 

Partnereink